Verzekeringen - Wonen

Inboedel
U heeft ongetwijfeld veel geld gestoken in de inrichting van het interieur van uw huis. Uw inboedel vraagt dan ook om een inboedelverzekering die dekking biedt tegen veel méér risico dan alleen brand.
Voorbeeld: 
Bij thuiskomst na een vakantie ziet u dat er een raam is ingeslagen. De inbreker is er met allerlei waardevolle spullen vandoor. Door aanhoudende regen komt uw huis blank te staan. De vloerbedekking en een deel van het meubilair zijn onherstelbaar beschadigd. In zulke gevallen biedt een goede inboedelverzekering uitkomst. 

Woonhuis
Uw huis is misschien wel het meest dierbare bezit dat u hebt. Met alles wat erin staat. Het is de plek waar u zich echt ‘thuis’ voelt en waar u helemaal uzelf kunt zijn. Het is dan ook geen wonder dat u daar zuinig op bent. En dat u het dus goed wilt verzekeren.
Voorbeeld:
Brand bij de buren! Je eigen huis komt deels onder het roet te zitten en de verf van de kozijnen is zwaar beschadigd.
De wind neemt in kracht toe: er is zware storm voorspeld. Je ziet grote stukken dakbedekking langswaaien en je herkent ze van de schuur.
Je merkt pas dat het dak lekt als er grote bruine kringen in de plafonds verschijnen. Boven komt het behang van de muren en de dakisolatie is al niet meer te redden. 

Kostbaarheden
Bij een kostbaar sieraad, schilderij of instrument hoort vaak een persoonlijk verhaal. Over hoe je het hebt gekregen en van wie. Maar u kunt ook kostbare zaken bezitten die bijdragen aan uw comfort. Zoals een televisie, home cinema set, of een personal computer. Wat voor kostbaarheden u ook heeft, het is ronduit vervelend als u dergelijke bezittingen door diefstal, brand of een andere oorzaak plotseling moet missen. Een goede kostbaarheden/huiselektronicaverzekering is daarom beslist geen overbodige luxe.